Congo Grijze Roodstaart Papegaai
Psittacus erithacus

Home | Aanbod | WebLog | Terug > Grijze Roodstaart

 

 Bijgewerkt t/m

Klik altijd even op F5 (keyboard) om de laatste versie van deze pagina te laden

 
LET OP: Geef de video's op deze pagina even enkele seconden de tijd om in te laden...
 

 
Wat moet je als jonge grijze doen NA een zoen?
 

 

 
 

 Een kijkje bij ons achter de schermen, zoals het ging in 2014:

 
 
 

 


 

Meer uitgebreide info vind u in onze leden afdeling.

Mocht u besluiten een vogel bij ons te reserveren dan krijgt u automatisch GRATIS levenslang toegang tot de VIP leden afdeling waarin een schat aan extra, voor anderen dus NIET toegankelijke, informatie beschikbaar is en door nieuwe updates ook steeds uitgebreid wordt.

Wilt u uw vogel gaan trainen of specifiek omtrent gedrag, het aanleren van vaardigheden en alles wat er verder komt kijken bij het op verantwoorde wijze houden van een papegaai of parkiet dan kunnen we onze Papegaaienschool Online ( of dvd) cursus van harte aanbevelen. D.m.v. o.a. ruim 40 uur video materiaal leert u alle aspecten van zowel het trainen als het onder optimale omstandigheden als huisdier houden van een papegaai of parkiet. Lees meer

 

De Congo Grijze Roodstaart papegaai Psittacus erithacus wordt bij ons met de uiterste zorg en deskundigheid grootgebracht tot geschikt huisdier.

'Geschikt', slaat hierbij niet alleen op wat wij mensen 'geschikt' vinden, maar evenzo wat geschikt is voor de vogel.

Onze Grijze Roodstaart baby's voelen zich dan ook beslist helemaal happy als huisdier op het moment dat ze ons verlaten. Dit is uiteraard duidelijk zichtbaar ook.

 

 

 

Met de aanleg voor specifiek roodstaart eigen 'eenkennig gedrag' wordt van begin af aan deskundig omgegaan, zodat dit zich niet kan ontwikkelen. vele van deze grijze roodstaart papegaaien gingen reeds voor en zijn fascinerende goed gesocialiseerde huisdieren.

De beslissing voor een grijze roodstaart papegaai neem je niet zomaar. Lees er alles over in de leden afdeling.

Ook is het bij tijdige reservering mogelijk de vogel op te voeden om samen te houden met een soortgenoot in de voliere. Laat dit ons echter wel z.s.m. weten.

 

Klik hier om uw Congo Grijze Roodstaart papegaai baby te reserveren

 

Het komt nog al eens voor dat pas later blijkt dat er meer eitjes zijn gelegd en uitkomen dan eerder zichtbaar was. Gedurende de hele broedperiode laten we al onze vogels namelijk zoveel mogelijk met rust en kijken dus slechts af en toe naar de stand van zaken. Daardoor blijft het aantal beschikbare vogels dan gelijk nadat er een gereserveerd is of komen er meer beschikbaar, terwijl eerder minder beschikbare vogels werden vermeld.

Foto's en video's van gereserveerde vogels vind u in het VIP leden gedeelte, waarvan u automatisch gratis lid bent na reservering.

 

Papieren

Bij alle vogels boven de 550,- ontvangt elke nieuwe eigenaar
van ons de officiele certificaten voor gezondheid en geslacht.
Dit betekend dus dat al deze vogels extra tests ondergaan,
voordat ze ons verlaten. Verder worden alle koppels jaarlijks getest.

 

Prijzen

De prijs verschilt per seizoen, maar is doorgaans 750,- Dit bedrag wordt meestal in 2 delen van 50% voldaan. De helft bij reservering van de vogel en de andere helft wanneer u de vogel komt ophalen ( of wij hem bezorgen, zo u wilt). Lees meer over onze prijzen ...

 

Wanneer ophalen?

De broedtijd duurt ongeveer 30 dagen, dus zo kun je bij benadering uitrekenen wanneer ze geboren zullen worden. Dan nog eens tussen 8 en 10 weken bij de ouders, voordat ze door ons worden gesocialiseerd tot huisdier. Gemiddeld kun je vanaf geboorte tot klaar voor vertrek om naar de nieuwe eigenaar te gaan ongeveer 17 weken tellen. Dit kan langer of korter duren, omdat we ons volledig richten op de individuele ontwikkeling van elke jonge vogel.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, binnen maximaal 10 dagen, maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft. Op deze manier bereiken we al ruim 14 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren.
Je leest hierover alles in onze voorwaarden.
 

 
 

KLIK HIER OM UW GRIJZEROODSTAART TE RESERVEREN

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om uw Congo Grijze Roodstaart papegaai baby te reserveren

 

Even eruit om te ringen en te controleren, dan snel weer terug naar papa gaai en mama gaai:

 

 

 

 

 

 

 
Deze bovenstaande video geeft een zeer korte impressie van een klein
facet m.b.t. het Socialiseren van de Grijze
Roodstaart papegaai, wat o.a. inhoud dat we dit dier
voorbereiden op een happy leven als huisdier. We
hanteren hier een 'nieuwe' methode. Hierbij is het niet
noodzakelijk de vogels op jonge leeftijd uit het nest te
halen, maar wordt de verdere socialisatie pas na
vergaande opvoeding door de ouders zelf door ons
overgenomen.

Dit kost weliswaar veel meer tijd en moeite, maar
verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben
uitgewezen dat deze methode zeer gunstige effecten
heeft op het latere gedrag van de Grijze Roodstaart als
volwassen vogel.
De belangrijkste reden hiervoor is dat de vogels
vaardigheden meekrijgen van de ouders die ze anders
zouden missen.

Hierbij moet worden opgemerkt dat het succes van elke
socialisatie methode sterk afhankelijk is van de kennis,
ervaring en toewijding van de verzorger. In hoeverre deze
er in slaagd een vertrouwens band met het dier op te
bouwen is grotendeels bepalend voor het resultaat.

Je ziet hier iets van het effect van intensieve 'training'
bijna 24/7 van 2 roodstaarten die slechts 2 dagen in onze
huiskamer zijn, nadat ze het ouderlijk nest hebben
verlaten. Er is dus nog een hele weg te gaan, maar het
positieve effect van onze "Love Is The Key" methode op
deze zeer korte termijn is tamelijk verbluffend.
Ook staan we telkens weer verbaasd over de intelligentie
van deze prachtige vogel, zelfs al op jonge leeftijd.

Beide dieren zijn 100% natuurbroed en
geen mensen gewend.
Na 2 dagen intensief werk, eten ze niet alleen zelf
uit de hand, maar zoeken ons op als baby's die
warmte en genegenheid vragen.

De 'overgedragen' angst van prooidier
naar de mens, wat een natuurlijke zaak is op deze
leeftijd is al grotendeels overwonnen door liefde en
vertrouwen.

Er wordt op dit moment van filmen nog 4 x daags
gevoerd.

Meer info: BirdBox.nl
 

 

Klik hier om uw Congo Grijze Roodstaart papegaai baby te reserveren

 
De zelfde 'procedure' hebben we gevolgt met Okki onze Geelwang Amazone en 2 Pyrrhura's om deze aan elkaar te laten wennen. Het uiteindelijke doel was om ze zodanig met elkaar vertrouwd te laten geraken dat ze gezamelijk in 1 kooi kunnen verblijven.

Let even op het 'happen'. Dit is absoluut geen bijten, maar contact zoeken. Een papegaai heeft geen handen om je vast te pakken. Op 1 poot staan, maakt je als prooidier instabiel en kwetsbaar dus gebruiken ze voor bijna alles hun snavel. Het eerst wat een papegaai doet als hij met je in contact wil komen is jou 'pakken' met de snavel. Dit gaat echter heel behoedzaam, zeker zolang jij dit weet en rustig blijft.

Dit is na flink wat actie van onze kant uitstekend gelukt.

Het is overigens niet altijd zo dat ze speciale 'trainingen' moet toepassen om kromsnavels aan elkaarte laten wennen. Het kan ook vanzelf gaan als het gewoon 'klikt'. In dit geval echter hadden we te maken met een Kaketoe die erg agressief was tegen elke andere vogel in de buurt omdat hij ons (mensen) als 'soortgenoot' heeft leren zien en de rest is concurrentie.

Door bijvoorbeeld een Grijze Roodstaart langer bij de ouders te laten, voorkom je o.a. dit soort gedrag. Ze leren dan met soortgenoten omgaan en woden zelfverzekerder, ook uit zich dat op latere leeftijd.

In het leden gedeelte van deze website vind je alles over de Grijze Roodstaart wat maar belangrijk is om te weten, wanneer je hem als huisdier wilt houden.

 
De invloed van de kweekmethode op het gedrag van de grijze roodstaart is een onderschatte kwestie. Je leest er alles over in de Leden Afdeling.
Lees Meer over de Grijze Roodstaart
 
Lees meer specifiek over papegaaien voeding.
 

 

 
Alex de Grijze Roodstaart
 

Door de wetenschappelijke onderzoeken van Irene Pepperberg is de laatste jaren overduidelijk aangetoond dat met name de Grijze Roodstaart een intelligentie niveau heeft vergelijkbaar met een kind van 4 - 5 jaar. Helaas is Alex in 2007 overleden, maar heeft een schat aan zeer waardevolle informatie achtergelaten. Bekijk de offici?e website en ontdek wie uw papegaai werkelijk is. Of ontdek een schat aan zeer waardevolle informatie om u voor te bereiden op een eventueel aanschaf van deze unieke vogel.

Wist u dat de grijze roodstaart het enige dier is met een spraakvermogen? Zelfs een gorilla mist bepaalde delen in de hersenen die wel bij deze vogel aanwezig zijn. In tegenstelling tot wat lange tijd wereldwijd werd aangenomen, blijkt de grijze roodstaart papegaai niet zo maar een 'naprater' te zijn, maar een ontwikkeld dier met complexe gevoelens, emoties en het vermogen daarover d.m.v. taal te communiceren.

Ook kunt u hier de nieuwsbrief m.b.t. het overlijden van Alex downloaden. Er staat waardevolle informatie in over de nalatenschap.

In het leden gedeelte vind u meer info omtrent de grijze roodstaart pagegaai en ook de foto en/of video updates als u er een gereserveerd heeft.

Voor meer algemene info is ook op wikipedia e.e.a. te vinden over de grijze roodstaart papegaai.

 
 
 
De invloed van de kweekmethode op het gedrag van de grijze roodstaart is een onderschatte kwestie. Je leest er alles over in de Leden Afdeling. Lees Meer over de Grijze Roodstaart
 
Lees meer specifiek over papegaaien voeding.
 
 

 

 

 

 

Klik hier om uw Congo Grijze Roodstaart papegaai baby te reserveren

 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels?

Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan

 

 

 

ContactReacties | Faqs